Stulsinia's Web - Get A Leg Up

Alla kan allt

Hur är man en bra chef?
Hur är man en bra chef egentligen? Jag har ingen aning, jag skulle aldrig någonsin vilja vara chef över något eller någon. Jag tror verkligen inte att min personlighets typ skulle fungera som chef. Jaa, jag har ju helt snöat in mig på detta med personlighetstyper, det finns ett online test som man kan göra och det tar kanske tio minuter om man är långsam att göra och efter att ha svarat på massor av olika frågor så får man reda på vilken personlighetstyp man är. Men det är viktigt att man är ett hundra procent ärlig när man gör det så att man inte blir något bara för att man skulle vilja vara det eller för att man tänker på någon annan och då blir deras personlighetstyp. Hur som helst så skulle min personlighetstyp självklart klara av att vara chef men det skulle kanske inte vara det optimala jobbet för just mig. Tillskillnad från min pojkväns personlighetstyp som är typ skräddarsydd för att vara chef, han är lugn, metodisk, logisk, stabil, uppmuntrande och så vidare och han och dom andra 8% som har hans personlihetstyp är perfekta som chefer. Är det inte lustigt ända hur bra det är att människor är så olika varandra?

Detta har jag i alla fall funderat lite på nu ett tag eftersom att jag har fått ett erbjudande om att ta över en chefs position på företaget där jag jobbar. Jag har kollat mycket på hur min kille hanterar problem och försökt lära mig av honom. Och det jag har kommit fram till är att det kanske inte spelar någon roll att jag inte är speciellt organiserad eller vad det nu kan vara som gör att jag känner mig osäker. För jag har kommit på att det viktigaste är att man jobbar med coachande ledarskap